Sleep naar beneden voor menu

Stad van vrede en recht

Met het Vredespaleis als kloppend hart is Den Haag de internationale stad van vrede en recht. Hier werken iedere dag duizenden mensen aan een veiliger en rechtvaardiger wereld en komen uit alle windstreken mensen om met elkaar mondiale problemen op te lossen. Voor iedereen, nu en in de toekomst. Den Haag is dan ook een logische plek voor internationale conferenties. In het verlengde van de rechtspraak wordt in Den Haag in ruim 160 internationale organisaties ook volop gewerkt aan internationale veiligheidsissues. Zoals door de OPCW, de organisatie voor het verbod op chemische wapens, die in 2013 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg.

Vredespaleis
Voel de warmte van de Eeuwige Vredesvlam in je rug en kijk uit op het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag: het Vredespaleis. Hier zetelen het Internationaal Gerechtshof, het enige gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties buiten New York, en het Permanent Hof van Arbitrage. Naast de ingang van het Vredespaleis is het bezoekerscentrum gelegen. Als je meer te weten wilt komen over de totstandkoming van het Vredespaleis en de internationale organisaties die hier gevestigd zijn, dan is de (gratis) audiotour een aanrader.

Binnenhof
Het Binnenhof, de Ridderzaal, het Torentje van de minister-president en de Hofvijver in Den Haag behoren tot de meest herkenbare plaatsen van Nederland. Via het beroemde toegangspoortje op het historische Binnenhof stap je midden in het hart van onze democratie.

Lees nog meer over Den Haag, de stad van Vrede en Recht op denhaag.com