Sleep naar beneden voor menu

Stad aan zeeDen Haag is de enige grote Nederlandse stad aan zee. Op 15 minuten afstand van de historische binnenstad ervaar je hier, met maar liefst 11 kilometer strand, vier seizoenen lang het ultieme vakantiegevoel. Het Haagse strand is de ideale plek om uit te waaien. Maak een lange wandeling langs de zee. Flaneer over de vernieuwde Pier, draai een rondje in het reuzenrad en loop over de boulevard naar de Scheveningse haven. Of geniet gewoon van de zon in een van de vele gezellige strandpaviljoens. Maar het Haagse strand biedt ook onverwachte extra’s: het is dé plek voor sporten als beachvolleybal en kitesurfen. Het is zelfs de beste surfspot aan de Noordzee.

 

De haven van Scheveningen

De haven van Scheveningen barst van de bedrijvigheid. Op zondag varen de kotters uit om een week op zee de beste vis te vangen. Op vrijdag komen ze weer terug en  starten de drukke werkzaamheden van het lossen en veilen van de vis. Rondom de jachthaven liggen verschillende restaurants, van laagdrempelig tot trendy en luxe. Het zicht op de bedrijvigheid, van kotter tot luxe zeiljacht, is vanaf de kade altijd de moeite waard. 

 

De Pier 

De Pier in Scheveningen is compleet vernieuwd. De misschien wel bekendste attractie aan de Nederlandse kust is inmiddels een ware foodboulevard geworden met een hoogwaardig aanbod van streetfood, restaurants, bars, terrassen en winkels. Deze zomer is De Pier uitgebreid met een reuzenrad van 40 meter hoog. Aan het strand en op De Pier zijn het hele jaar door festivals als het Vuurwerkfestival of het Internationale Vliegerfestival, culturele evenementen, markten, kidsactiviteiten en concerten. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon te genieten van het geweldige uitzicht op zee en lekker ouderwets te 'pierewaaien'. 

 

 

Tip: tussen de historische binnenstad en het strand ligt de unieke miniatuurstad Madurodam. Meer geïnteresseerd in cultuur? Loop dan binnen bij het Gemeentemuseum Den Haag en bewonder de grootste Mondriaancollectie  ter wereld.


Lees nog meer over de stranden van Den Haag op denhaag.com