Sleep naar beneden voor menu

Waarom Den Haag?

Welkom in Den Haag, de koninklijke stad aan zee! Sommige plekken sluit je voor altijd in je hart, en Den Haag is daar een van. De internationale stad van vrede en recht; nieuwe stijlen en oude meesters; exotische keuken en Hollandse vishaven; stranden en woonplaats van de koning en koningin; Hagenaars en Hagenezen. 

Stad aan zee

Den Haag is de enige Nederlandse stad aan zee. De 11 kilometer kust geeft Den Haag altijd iets extra's ten opzichte van andere Nederlandse steden. De vrije blik op de horizon, de frisse zeelucht en de stoere surfers roepen vier seizoenen lang een on-Nederlands vakantiegevoel op.

Stad van Vrede en Recht

Den Haag is de internationale stad van vrede en recht. Dagelijks werken in Den Haag tienduizenden mensen gezamenlijk aan een betere, vredigere en veiligere wereld. Zij werken in de 160+ internationale organisaties, honderden bedrijven en diverse kennisinstituten. En in het Vredespaleis, al meer dan 100 jaar het symbool voor internationale gerechtigheid.

Koninklijke stad

Den Haag is al eeuwenlang de thuisbasis van de koninklijke familie. Met haar vele historische monumenten, woon- en werkpaleizen, koninklijke routes, koetsen en de favoriete adressen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is Den Haag met recht een koninklijke stad.

Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Nieuwe attractie Madurodam

Beleef de Nederlandse roots van New York in Madurodam. Wie eind juni Madurodam bezoekt wacht een grootse, nieuwe belevenis: Nieuw Amsterdam. In deze attractie ga je terug in de tijd en stap je in het Nieuw Amsterdam uit de 17e eeuw. De stad die nu New York...