Sleep naar beneden voor menu

Bereikbaarheid


Vervoer naar Den Haag

Den Haag is gelegen in het westen van Nederland en op vele manieren te bereiken: met het vliegtuig, met de trein en over de weg. Rotterdam is minder dan 30 kilometer weg van Den Haag en Amsterdam ligt op ongeveer 60 kilometer afstand. Ook grote internationale steden als Brussel, Londen en Parijs en andere toeristische attracties in Nederland zijn vanuit Den Haag eenvoudig te bereiken.
 

Met een touringcar

Den Haag is ideaal gesitueerd in de Randstad van Nederland. Of u nu op doorreis bent naar Brussel of u in Nederland aankomt, Den Haag is altijd in de buurt. Ook met een touringcar kunt u de stad eenvoudig bereiken. 
 

Met het vliegtuig

De internationale luchthavens Amsterdam Schiphol Airport en Rotterdam-The Hague Airport liggen op minder dan 45 minuten afstand van Den Haag. Beide luchthavens hebben uitstekende verbindingen met de stad.
 

Met de trein

Den Haag beschikt over twee internationale treinstations: Den Haag Centraal Station en Den Haag Hollands Spoor. Vanaf Station Hollands Spoor vertrekken alle treinen richting Amsterdam en Rotterdam, België en Frankrijk en vanaf Den Haag Centraal Station vertrekken de treinen richting Utrecht en Duitsland. Beide stations hebben een directe verbinding met Schiphol. Zie voor reisadvies: www.ns.nl
 

Vervoer binnen Den Haag  
 

Touringcar

Eenmaal in de stad kunt u gemakkelijk uw gasten naar hun bestemming brengen en tevens een (gratis) parkeerplaats voor de touringcar vinden. Zowel in Scheveningen als in het centrum van Den Haag zijn er gratis parkeergelegenheden voor de touringcars. Download hier de touringcar kaart met het overzicht.

 

Te voet

In Den Haag kunt u prima lopend uit de voeten. Binnen een uur heeft u de hele stad doorkruist, van het centrum tot aan het strand. Een derde van het grondgebied van Den Haag is groen, met vele bossen en parken en 70.000 bomen verspreid door de stad. Een frisse wandeling is dus zeker de moeite waard.
 

Openbaar vervoer

Den Haag beschikt over uitstekend openbaar vervoer. Ruim 30 verschillende bussen en tramlijnen brengen u in korte tijd veilig naar uw bestemming in en rondom Den Haag. Er is ook een nachtbus die u veilig thuisbrengt na een avondje uit. Zie voor reisadvies in Den Haag: www.htm.nl 

Taxi’s

Er gelden in Den Haag geen speciale nachttarieven. U kunt een taxi op straat aanhouden, maar bij de treinstations en op tal van andere locaties in de stad vindt u ook speciale taxistandplaatsen. Telefonisch een taxi bestellen kan uiteraard ook. 


Kijk voor actuele informatie over de wegwerkzaamheden in en rondom de stad op de site van de Gemeente Den Haag.