Sleep naar beneden voor menu

Mondriaanjaar

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat De Stijl in Leiden is opgericht. Nederland viert dit met het feestjaar Mondrian to Dutch Design.. Piet Mondriaan is een van de bekendste kunstenaars van deze internationale kunstbeweging. Het Gemeentemuseum Den Haag heeft ’s werelds grootste Mondriaancollectie en een van ’s werelds grotere De Stijl collecties. In 2017 pakt het museum daarom groots uit. Het presenteert onder andere voor de eerste en enige keer in zijn geschiedenis alle 300 Mondriaans in één tentoonstelling. Kom naar Den Haag en ga mee op ontdekkingsreis door het oeuvre en leven van Piet Mondriaan en De Stijl.
 

Lees meer over het themajaar en de programmering op www.denhaag.com/nl/mondriaan-stijl

Piet Mondriaan en Bart van der Leck

Piet Mondriaan en Bart van der Leck zijn de twee internationale helden van De Stijl. De wereldberoemde vrienden werken zelfs drie jaar nauw samen in het Nederlandse dorpje Laren. Aan de hand van maar liefst 80 kunstwerken leert u niet alleen beide kunstenaars door-en-door kennen, maar ook hoe zij elkaar wederzijds hebben beïnvloed en betwist.

300x Mondriaan in het Gemeentemuseum

Het Gemeentemuseum heeft ’s werelds grootste Mondriaancollectie. De collectie omvat 300 kunstwerken uit alle fases van zijn omvangrijke en baanbrekende oeuvre. In 2017 presenteert het museum voor de eerste en enige keer in haar geschiedenis haar 300 Mondriaans in een groots retrospectief. Een ontdekkingsreis door het oeuvre en leven van een van ’s werelds beroemdste moderne kunstenaars.

Architectuur en Interieurs van De Stijl

De kunstenaars van De Stijl geloven dat de nieuwe kunst kan leiden tot een moderne en betere samenleving. Daarvoor moet de bestaande wereld volledig opnieuw worden ontworpen door architecten, vormgevers en kunstenaars. Hun ideeën blijken richtinggevend voor de internationale architectuur en zijn ook nu nog de drijvende kracht achter het internationale succes van Nederlandse architecten.